Лукашенком про зустріч з Путіним: Нарешті ми зрозуміли, що нам в цьому світі друзів буде знайти важко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів, розповів подробиці про нещодавню зустріч в Сочі з главою російської держави Володимиром Путіним, передає кореспондент БЕЛТА.


Интересуетесь модой? StyleStockholm статьи о моде.

За словами білоруського лідера, основною темою було майбутнє засідання Вищої держради Союзної держави. “Ми домовилися, що Вища держрада пройде приблизно 18-19 грудня, а напередодні – засідання Радміну Союзної держави. По-перше, ми повинні утрясти фінансові питання, затвердити бюджет Союзної держави на майбутній рік, – зазначив Олександр Лукашенко. – І там, на цьому Радміні, прийняти рішення по назрілим питань в білорусько-російських відносинах “. Крім того, у ці ж дні в Москві повинен пройти саміт ОДКБ, зустріч лідерів країн Єдиного економічного простору. Можливі питання, які будуть на них обговорюватися, також були порушені в ході бесіди двох президентів.

“Потім ми обговорили цілий блок військово-політичних питань, – продовжив Олександр Лукашенко. – Обговорювали ситуацію на нашому кордоні. Вона зараз непроста. Міграція (нелегальна. – Прим. БЕЛТА) моторошна в Європу. Мені і силовики доповідають – вони вже втомилися ловити на кордоні людей з вибухівкою “.

Президент Білорусі, зокрема, звернув увагу на фінансову сторону в питанні забезпечення охорони державного кордону: “Я вже європейцям сигнал давав, що ми не можемо захистити їх за власний рахунок від усього цього мотлоху, який переміщується через наш кордон, хоча ми намагаємося щось зробити. З іншого боку, знову ж таки не приховував: платіть гроші – будемо ловити. Вони ж не в Білорусь прийшли. Вони йдуть до них, туди, куди їх запрошували “.

Однією з основних на переговорах також була тема військово-технічного співробітництва Білорусі та Росії, і в цьому плані досягнуто ряд конкретних домовленостей. Сторони домовилися про спільні планових діях у сфері антитерористичної боротьби.

“Прийнято рішення з обміну земельними ділянками. Ми ще додатково попросили 7 га на Червоній Поляні. Нам треба до Олімпійських ігор там добудувати комплекс, ми його закінчуємо. Це питання було вирішене “, – розповів президент Білорусі.

Багато уваги на переговорах було приділено обговоренню ситуації в різних регіонах відповідальності ОДКБ. “Володимир Володимирович багато розповідав про Росію, що там відбувається, яка зараз ситуація, – сказав Олександр Лукашенко. – Зустріч тривала десь 5:00. І ми зачепили всі питання, які нам треба було обговорити, і навіть ті, які ми не планували “.

Олександр Лукашенко також прокоментував деякі домисли, як у Білорусі, так і в Росії, які висловлювалися після зустрічі президентів:” Я подивився те, про що говорить наша п’ята колона, і ті, які сидять і варнякають в Москві, – ну просто ідіоти, інакше не скажу. Повна вигадка, там навіть питання не обговорювалися ті, які вони прописали “.

” Це була дуже продуктивна зустріч в абсолютно доброзичливому ключі. Я поїхав з настроєм, що нарешті ми зрозуміли, що нам в цьому світі друзів буде знайти важко. І нам треба триматися один за одного, двох, скажімо так, російською, за великим рахунком, народам, бо будемо биті поодинці “, – підкреслив білоруський лідер.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>