Нові власники МТБанк обіцяють нові вливання і бонуси фізособам

МТБанк офіційно підтвердив зміну акціонерів банку. Як TUT. BY вже повідомляв , кінцевими бенефіціарними власниками банку стали відомий білоруський бізнесмен Олексій Олексин і його дружина. Вони викупили 100% акцій холдингової компанії MTB Investments (Кіпр), якій у свою чергу належить 98,97% акцій ЗАТ “МТБанк”. Сума угоди не розкривається.







Акції були придбані у колишніх власників – структур білоруської інвестиційної компанії “Зубр Капітал”, заснованої акціонерами Міжнародного автомобільного холдингу “Атлант-М” і американського інвестфонду Horizon Capital.



За словами голови правління “МТБанк” Андрія Жішкевіча , ” прихід нового акціонера дозволить банку подолати об’єктивні обмеження колишнього періоду розвитку, коли подальший органічне зростання банку почала стримуватися розміром існуючого капіталу, а капітал зростав тільки за рахунок самокапіталізаціі “. ” Не менш приємно, що новим акціонером став білоруський бізнесмен, що дозволяє МТБанк зберегти свій нинішній статус найбільшого приватного банку, контрольованого саме національним інвестором “, – сказав він.



Одночасно голова правління банку висловив ” глибоку вдячність колишнім акціонерам банку” , завдяки яким МТБанк сформувався як повноцінне універсальна фінансово-кредитна установа, з широким спектром унікальних для білоруського ринку продуктів. За цей час клієнтами банку стали багато білоруських компанії малого та середнього бізнесу, МТБанк виріс в одного з визнаних лідерів ринку банківської роздробу.



У свою чергу нові акціонери зазначили, що ” придбання МТБанк є важливим кроком щодо диверсифікації бізнесу, який на сьогоднішній день представлений в Білорусі в областях нафтопереробки, сільського господарства, будівельної галузі “. ” При оцінки купованого банку особливу увагу приділялася наявності чіткої і збалансованої стратегії розвитку “, – заявили Олексин. Вони вважають, що ” орієнтація МТБанк на обслуговування білоруського малого та середнього бізнесу та фізичних осіб довела свою ефективність і безумовно збережеться “. ” В цілому, ми плануємо забезпечити максимальну наступність існуючої бізнес-моделі і зберегти і розширити співпрацю з усіма нинішніми та майбутніми партнерами МТБанк. Помітну роль у прийнятті позитивного рішення про покупку зіграло і те, що в банку сьогодні одна з найкращих менеджерських команд, об’єднання зусиль з якою, впевнений, дозволить досягти нам нових, вже спільних успіхів “, – заявив Олексин.



Як перші кроки нових акціонерів ” вже ініційовано збільшення статутного фонду банку на 15 млрд рублів, а також погоджено проведення в самий найближчий час масштабної акції для клієнтів – фізичних осіб “. ” У рамках флагманського роздрібного проекту МТБанк” Халва “і клієнтам-вкладникам, і клієнтам-позичальникам надається можливість скористатися унікальними для білоруського ринку акційними бонусами і перевагами. Так, по карті розстрочки” Халва “кожного клієнта буде наданий додатковий місяць безкоштовної розстрочки на покупки в мережі ключових партнерів програми, а за новою ощадною карткою “Халва Плюс” всім клієнтам, які вже мають карту, а також новим клієнтам, які оформлять карту в період акції, – подарунок у сумі 100000 бонусних балів, які можна витратити на нові покупки в магазинах-партнерах і додатково 3% річних за вкладом на мапі в період усього терміну акції “, – сказано в повідомленні банку.



Нафтотрейдер Олексин купує МТБанк > > >

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>