Італійська актриса Орнелла Муті розплачується за вечерю з Путіним

Фото: Reuters

До восьми місяців позбавлення волі і грошового штрафу засудив італійський суд актрису, сказав хворій і не вийшла на сцену заради поїздки в Санкт-Петербург.



59-річна зірка італійського театру і кіно Орнелла Муті, пік популярності якої припав на 1980-і роки, засуджена судом міста Порденоне до восьми місяців позбавлення волі і грошового штрафу в розмірі 600 євро. Як повідомляє в середу, 25 лютого, інформаційне агентство dpa, вердикт винесено за звинуваченням актриси в симулюванні хвороби і прогуле спектаклю в театрі Верді в місті Трієсті на користь вечері з президентом Росії Володимиром Путіним у грудні 2010 року.



Як з’ясувалося в ході розслідування, Орнелла Муті вмовила одного з лікарів видати їй помилкове медичне свідоцтво про те, що вона хвора ларингітом. Отримавши довідку, звільняє її від необхідності виходити на сцену в новій постановці, гонорар за яку складав 25000 євро, актриса вилетіла в Санкт-Петербург. Там разом з американським актором, режисером, продюсером і музикантом Кевіном Костнером вона взяла участь у благодійній вечері з Путіним.



При цьому суддя Патриція Боттер запропонувала засудженої замість відбування терміну спочатку заплатити 30000 євро і таким чином покрити частину понесених театром збитків. Остаточна сума збитків поки не названа. Її визначить інший суд.


Орнелла Муті (у червоному) на благодійній вечері 11 грудня 2010 року. Фото: Reuters


Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>