Латушко: У білоруському кінематографі йде процес руху вперед

У білоруському кінематографі йде процес руху вперед, заявив міністр культури Павло Латушко 29 вересня на церемонії відкриття VIII Республіканського фестивалю білоруських фільмів у Бресті.

Хотите купить мыло амарантовое? http://amarant.club/ru/amarantovoe-mylo-100-gr-hand-made мыло недорого.

“Якщо подивимося на те, що відбувається останнім часом, важливо відзначити, що ми фактично здійснюємо реформу кіногалузі нашої країни, яка ставить перед собою дві мети: підняти творчий рівень білоруського кінематографа і ввести систему продюсерства, — сказав міністр. — Я впевнений, ми їх реалізуємо “.

Вже є перші хороші результати, вважає міністр. “Вперше кінострічка, яка створена за участю” Білорусьфільму “, брала участь у конкурсній програмі Каннського кінофестивалю і отримала приз. Після 25-річної перерви білоруська кінострічка була у конкурсній програмі Московського кінофестивалю. У минулому році наші кінематографісти зібрали 38 нагород, а вже за цей період — 40 нагород міжнародних конкурсів “.

У конкурсній афіші кінофоруму, який проходить в Бресті з 29 вересня по 2 жовтня, заявлена??51 картина виробництва 2010 — 2012 років: 9 ігрових, 19 документальних, шість анімаційних, 17 студентських фільмів.

У фестивалі беруть участь відомі діячі вітчизняного та зарубіжного кіномистецтва, зокрема народна артистка Росії Ольга Остроумова , російський актор театру і кіно Олександр Цуркан , народний артист БРСР Геннадій Гарбук , заслужена артистка Білорусі, голова Белоруской гільдії кіноакторів Світлана Суховій , генеральний директор гільдії кіноакторів Росії Валерія Гущина , грузинський і російський сценарист і кінорежисер Іраклій Квірікадзе , який 2 жовтня проведе майстер-клас.

На велику кількість дебютних кінострічок звернула увагу у своєму виступі на церемонії відкриття Ольга Остроумова.

“По-моєму, такого числа робіт молодих кінематографістів немає на жодному фестивалі. Хочу сказати їм, отримаєте ви приз чи ні, не головне. Важливо почати і щоб запалені сьогодні на цій сцені ліхтарі, перетворилися на потужний маяк, який вкаже вам вірний шлях “, — підкреслила Остроумова.

Конкурсні покази проходять в кінотеатрах “Білорусь” та “Мир”. В рамках кінофоруму пройдуть творчі зустрічі.

Очолює журі фестивалю кінокритик, член Спілки кінематографістів та Спілки письменників Росії Леонід Павлючик .

2 жовтня нагорода кінофоруму ” Кришталевий лелека “буде вручена в номінаціях:” За кращий фільм фестивалю “(Гран-прі),” За кращу чоловічу роль “,” За кращу жіночу роль “,” За кращу режисуру “,” За кращий сценарій “,” За кращий ігровий

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>